Kunstvlucht wedstrijd F3A B / C 9 september te Katwoude.

Gepubliceerd door pnegro op

Beste clubleden,

Eindelijk was het dan zover…de finale Nederlands kampioenschap precisie kunstvlucht in de klassen;

F3A B, en F3A C . F3A C is , zeg maar de instapklasse, waarbij ieder gebrevetteerde modelvlieger aan mee

Zou moeten kunnen doen, indien, een beetje extra figuren getraind worden….

De F3A B klasse is de kunstvlucht klasse voor de wat gevorderde RC piloot.

De wedstrijd werd gehouden bij ons op de club te Katwoude., waarbij de omstandigheden zeer behaaglijk was maar wel met een steeds sterker briesje. Alle deelnemers hadden duidelijk moeite met deze zogenaamde “blow-out” condities !

Per klasse waren er 3 deelnemers…;(, wel jammer, want we kunnen wel wat meer enthousiastelingen gebruiken, maar goed, de sfeer was ontspannen en gezellig !!!

Voor de plaatselijke fanclub was er in ieder geval genoeg te juichen, want de lokale helden Bart en Henk waren ook deelnemers!!!

Henk ( also known as Dr. Bibber) had zich de afgelopen maanden helemaal lam getraind voor de klasse F3A B, en ik moet zeggen, dat het ook steeds beter ging. Helaas moest hij na een paar slodigheidsfoutjes genoegen nemen met de 3e plek, wat tenslotte ook niet verkeerd is…?..Goed gevlogen Henk !

Ook onze plaatselijke held Bart had zich als deelnemer ingeschreven. Bart eindigde onder een enorm applaus als 2e in de F3A klasse B !, wat na zijn trainingsarbeid verbluffend genoemd mag worden !

Bart vloog met zijn Wiggens geen onverdienstelijke vluchten. Eigenlijk is zijn Wiggens een F3A-X kist, maar er was geen bezwaar over zijn deelname! En…Bart doet volgend jaar mee, als het goed is,  met een full size F3A kist!

In de C klasse waren er ook 3 deelnemers.  Ik denk wel dat er onder onze clubleden ook wel een aantal potentiele F3A-C deelnemers zitten, en we hopen dan ook op hun deelname voor volgend jaar !

 

Hieronder nog even alles op een rijtje mbt de volledige uitslag :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

F3A klasse C:

  1. Edwin Loos
  2. Robert Biemans
  3. Jim van Es

 

F3A Klasse B;

  1. Henk Ormel
  2. Bart van Duin
  3. Henk Penterman.

 

Vanaf deze kant wil ik nog wel even de gelegenheid nemen om onze jongens van de Kantine te bedanken; Martien, Henk , Allain, Peter…Bedankt jongens, en hopelijk tot een volgende keer !!!…;)

Gr, Ton


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder